Arama Sonuçları...
Bilgisayar Mühendisliği doktora programı öğrencileri, dersler ve tez çalışmasına ek olarak Doktora Yeterlilik Sınavına girmek ve başarılı olmak zorundadırlar. Bu sınav yazılı ve sözlü olmak üzere 2 kısımdan oluşur. Yeterlilik sınavında başarılı olmak için iki kısmı da geçmek gereklidir. Eğer öğrenciler ilk sınavda başarılı olamazlarsa, kendilerine ikinci ve son bir hak daha verilir. İkinci sınavda başarısızlık ise öğrencinin doktora programından atılmasıyla sonuçlanır. Yazılı sınav temel ve özel alanlar içinde yer alan konuları kapsayan iki kısımdan oluşur.
Temel alanlar:
· Veri Yapıları ve Algoritmalar,
· Ayrık Matematiksel Yapılar,
· Hesaplama Teorisi,
· Programlama Dilleri Kavramları,
· Veritabanı Sistemleri.
Özel alanlar:
· Bilgisayar Mimarisi,
· Bilgisayar Ağları,
· Yazılım Mühendisliği,
· Yapay Zeka,
· Bilgisayarlı Grafik,
· İşletim Sistemleri.
Sözlü sınav için öğrencinin i) doktora araştırma alanı içinde yer alan kendi seçtiği bir konuda yaptığı bilimsel katkıyı açıklayan bir rapor hazırlaması ve sonra ii) bu bilimsel katkıyı 30 dakikalık bir konuşma ile sözlü sınavı komitesine sunması beklenir. Beklenen bilimsel katkı, literatür araştırması ve değerlendirmesi, implementasyon ve deneysel çalışma, karşılaştırmalı çalışma, bilinen metod ya da algoritmaların gerçek hayat problemlerinin çözümüne uygulanması, mevcut bir algoritma ya da sürecin iyileştirilmesi veya teorik katkı şeklinde yapılabilir.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..