Psikolojik Destek Uygulama ve Araştırma Merkezi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amacı, klinik psikoloji alanında lisansüstü eğitim alan öğrencilere süpervizyon altında uygulama yapma imkanı sunmaktır. Merkezin bir diğer amacı ise, Psikoloji Bölümü lisans/yüksek lisans öğrencilerine ve akademisyenlere klinik psikoloji alanında araştırma ve eğitim olanağı sağlamaktır.

Merkez, psikolojik sorunları çerçevesinde destek gereksinimi olanlara hizmet vermektedir. Merkez bünyesinde takip, tanı ve tedavisi uygun olduğu düşünülen kişilerle, uzman psikologlar, süpervizörlerin gözetimiindeki klinik psikoloji yüksek lisans öğrencileri ve/veya klinik psikoloji uzmanlığına sahip öğretim üyeleri tarafından psikolojik görüşmeler yürütülmektedir.

Bu sayede, hem psikolojik destek arayışında olan kişilere danışmanlık hizmeti sağlanmakta, hem de klinik psikoloji yüksek lisans öğrencilerinin yetkinliği artarken, ilgili alanlardaki araştırmaların yürütülmesine fırsat yaratılmaktadır.