Enstitü Müdürümüzün Mesajı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
websitesine hoşgeldiniz.

Hedefimiz dünyayı eğitim yoluyla geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak! İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'ndeki öğretim üyeleri ve çalışanlarından, öğrencilere ve mezunlara kadar; hatta paydaşlarımız ve destekçilerimiz dahil herkesin yaptığı işi motive eden amaç da tam olarak budur. Bu amaç, şeffaf, tutarlı, ve değişime açık eğitim ve öğretim anlayışımıza, aynı zamanda da araştırmalarımıza her zaman ilham vermektedir.

2019 yılında kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kendini bilimsel mükemmellik ve öğrenci başarısı için adamış bir kurum misyonuyla hareket etmektedir. Çalışmalarımıza getirdiğimiz özgünlük paralelinde sunduğumuz inovatif yaklaşımlar ile hem öğrencilerimiz yeteneklerini geliştirip, ilerletme fırsatını elde etmekte; hem de öğrencilerimizle birlikte toplumun bilimsel kültürünü burada hep birlikte yeniden şekillendirmekteyiz. Çabamız, seçkin öğrencilerimize, dünya standartlarındaki eğitim ve öğretimden gelen sinerjiyle geleceğin liderleri olmaları için kapılar aralamaktır.

Programlarımızda, disiplinlerarası araştırmayı ve işbirliği çabalarını teşvik etmek öncelikli misyonlarımız arasında yer almaktadır. Öncelikli amacımız, lisansüstü öğrencilerimiz için yeni bilgiler yaratmak, akademi içindeki ve dışındaki kariyer olanakları için hazırlıklar yapmak ve toplumun değişen gereksinimlerini karşılamak için önemli fırsatlar geliştirmektir. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü olarak, lisansüstü eğitime katılımın genişletilmesi çerçevesinde yürütülen çalışmalarımıza kararlılıkla bağlıyız ve bu yolla daha geniş katılımlı bir bilimsel topluluk oluşturma hedefindeyiz. Vizyonumuz, lisansüstü eğitim ve öğrenci başarısında mükemmeli destekleyen, bütünlük kültürünü ve çeşitliliğe her açıdan bağlı kalmayı garanti eden bir deneyim sunmaktır.

Programlarımız, öğrencilerimize sunduğu rakipsiz eğitim fırsatları ile seçkin öğretim üyelerinin rehberliğinde ileri düzeyde araştırma yapmak için tasarlanmıştır. Lisansüstü öğrencilerimiz, üniversitenin eğitim ve araştırma misyonlarına hayati katkıda bulunmaktadır. Yaklaşımımızdaki farklılık keşfetmeye ve uygulamaya dönük anlayışımızdan ileri gelmektedir.

Bu doğrultuda “Gelecek nesli yönetmek” ilkesi ile hareket etmekteyiz.

Desteğiniz ve ilginiz için teşekkür ediyor; sizleri zengin bilgi ile entellektüel ve kültürel yaşamı keşfetmek üzere Enstitümüze davet ediyoruz.

Prof. Dr. Mehmet Efe BİRESSELİOĞLU
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kurucu Müdürü