LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

Özel Hukuk Yüksek Lisans Programı (Tezsiz) (Türkçe)

İzmir Ekonomi Üniversitesi Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı, lisans öğretiminden farklı olarak öğrencilerin özel hukuk alanında uzmanlaşmasını sağlamaktır. Programın hedeflerinden ilki, öğrencilerin bilimsel araştırma yöntemlerini öğrenmeleri ve özel hukuk alanında daha derinlemesine inceleme ve araştırma yapmaları için gerekli bilimsel altyapının hazırlanmasıdır. Bu programdan mezun olan öğrenciler uygulamada özel hukuka ilişkin sorunları tespit etme ve bu sorunları aydınlatabilecek bilimsel ve yargısal kaynaklara ulaşma ve ulaşılan bilgiler yardımıyla hukuki sorunlara çözümler bulma konusunda bilimsel yeterliliğe ulaşacaklardır.

Hukuk lisans programı esnasında öğrenilen bilgiler, günümüzde teknolojinin ve buna bağlı olarak ekonominin gelişimi nedeniyle hukuki problemlerin çözümünde yeterli olamamaktadır. Buna bağlı olarak çağa ayak uydurmak amacı ile değişen kanunların yeniden incelenip değerlendirilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Tezsiz Yüksek Lisans Programları, geniş seçmeli ders içerikleri ile öğrencinin kendi ilgi alanlarına göre şekillendirebileceği öğrenci odaklı bir eğitim sunmaktadır. Öğrenciler bu sayede yeni gelişimleri yakından takip edebilme ve uzmanlaşmanın getirdiği bir sonuç olarak daha iyi kariyer olanaklarına sahip olma olanağını elde edebilecektir.

Programı başarıyla bitiren öğrenciler İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden Özel Hukuk Türkçe Tezsiz Yüksek Lisans Programında “Yüksek Lisans”  diploması alacak olup özel hukuk uzmanı ünvanını elde edeceklerdir.

Program özellikle Ticaret Hukuku olmak üzere Medeni Hukuk, Medeni Usul Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ve Devletler Özel Hukuku Anabilim Dallarını içermektedir.  Bunun yanı sıra Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku, Ulusal ve Uluslararası Taşıma Hukuku, Tüketici Hukuku, Sağlık Hukuku, Spor Hukuku, Çevre Hukuku, Sigorta Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Sözleşmeler Hukuku, Ulusal ve Uluslararası Tahkim Hukuku gibi özel uzmanlık gerektiren hukuk dallarına ilişkin dersler de sunularak öğrencilere meslek hayatlarında disiplinlerarası bir bakış açısı kazandırmak hedeflenmektedir.

Prof. Dr. A. Melda SUR

Özel Hukuk Bölümü Başkanı