Bizi takip edin

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

İzmir Ekonomi’den yeni nesil yüksek lisans modeli

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin yüksek lisans ve doktora yaparken diğer programlardan da istedikleri dersi alarak, kendilerini farklı alanlarda geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 4 enstitüyü tek çatı altında birleştirdi. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında ilk kez böyle bir uygulamaya gidilirken; Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, İşletme ve Fen Bilimleri Enstitüleri bir araya getirilerek, “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” oluşturuldu. Yeni yapılanma sayesinde, öğrencilere daha kişiselleştirilmiş bir eğitim fırsatı sunulacak.

“Öğrencilerimize birçok avantaj sağlayacak”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, Ege Bölgesi’nde enstitüleri birleştiren ilk üniversite olduklarına dikkat çekerek, bu durumun öğrencilere birçok avantaj getirdiğini vurguladı. Prof. Dr. Biresselioğlu, “Üniversitemizin yeni hedefleri çerçevesinde önemli bir adım atarak, interdisipliner eğitim modelini daha da genişletmiş olduk. Enstitülerin birleştirilmesi sayesinde öğrencilerimiz, okumakta oldukları bölüme ek olarak, diğer yüksek lisans ve doktora programlarından da ders alabilecek. Örneğin, İşletme yüksek lisansı yapan bir öğrenci, isteği doğrultusunda farklı programlardan ders alarak dijital dönüşüm alanında da kendini geliştirebilecek. Böylece kişiye özgü bir eğitim modelini hayata geçirmiş olacağız” dedi.

“Vaka odaklı, proje bazlı ve harmanlanmış öğrenmeye ağırlık vereceğiz”
Çağın gereklerini takip ederek, yeni meslek alanları ve ihtiyaçlar doğrultusunda adım attıklarını söyleyen Prof. Dr. Biresselioğlu, “Yeni eğitim düzeninde, vaka odaklı, proje bazlı ve harmanlanmış öğrenmeye ağırlık vereceğiz. Dünya genelinde rekabetin arttığını düşündüğümüzde, aynı anda farklı alanlarda gelişim sağlayan öğrencilerimiz, iş yaşamında da farkını hemen hissettirecek” diye konuştu. Prof. Dr. Biresselioğlu, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 18.30’da, İzmir Ticaret Odası’nda yapılacak toplantı ile enstitü ve programların tanıtımının yapılacağını da sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYA

İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.